Tools for Technology

Vliegende start, snelle uitbreiding

Jos en Huub zijn van oorsprong echte techneuten die na hun opleiding veel ervaring hebben opgedaan in diverse technische functies bij verschillende bedrijven. Vanaf 1995 waren de huidige compagnons collega’s bij een machinebouwbedrijf. Daar ontstond het idee voor het starten van een eigen bedrijf. Zij constateerden dat er een grote vraag was naar klantspecifieke speciaalmachines en instrumenten. In 1998 werd onder de naam TFT gestart met de bedrijfsactiviteiten vanuit een klein bedrijfspand in Someren.

De taken werden verdeeld waarbij Huub de engineering en acquisitie voor zijn rekening nam en Jos het maaktraject ging begeleiden. Bij de start stond de bedrijfsnaam TFT overigens nog voor ‘Technical Finishing Touch’; later werd dat ‘Tools for Technology’. Dat TFT een succesvolle formule had ontwikkeld, bewees de verhuizing in 2000 naar een veel groter pand aan het huidige adres aan de Kortijzer 8 in Asten.

Specifieke producten & diensten voor uiteenlopende branches

Al sinds de start van TFT is de basis van het succes de passie voor techniek. De oprichters van TFT hebben hun geheel eigen kijk op zaken waarbij ze in de loop van de tijd veel technische kennis hebben opgedaan door apparaten zelf te ontwikkelen en beter te maken. Door hun pragmatische aanpak, waarbij de oplossing van technische vraagstukken al sinds de start centraal staat, is TFT altijd een aanbieder van functionele oplossingen.

De klant staat bij TFT altijd centraal bij het creëren van oplossingen. Aanleiding voor de optimalisatie is vaak het behalen van tijdswinst. Maar ook veiligheid, ergonomie of constante kwaliteit zijn belangrijke en veelgehoorde argumenten om processen te optialiseren. TFT voorziet in deze behoefte met innovatieve oplossingen en weet daarmee ook grote bedrijven in diverse branches te bedienen.

jarenlange samenwerkingsverbanden

TFT is klaar voor de toekomst

In de loop van de jaren werd het team naast Jos en Huub steeds verder uitgebreid met een eigen engineers- en fabricageafdeling. In 2014 volgde een flinke update van de bedrijfspresentatie waarbij we ook nadrukkelijker met de werving van nieuwe klanten aan de slag zijn gegaan. Dat resulteerde inmiddels in mooie en inmiddels jarenlange samenwerkingsverbanden met verschillende grote bedrijven in de consumentenmarkt, automotive – en luchtvaartindustrie en defensie zoals DAF, BUVO, Auping en VDL. Bovendien focussen we op innovaties waardoor we samen met de klant voor de beste oplossing kunnen gaan!

Kennismaken start met een inspirerend gesprek

Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier of bel ons via  (+31) 493 44 03 99. Uiteraard verwelkomen wij jou ook met plezier bij ons bedrijf in Asten.  Maak kennis met TFT en ontdek onze werkwijze!

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken

    Versturen