Klant specifieke totaaloplossing voor VDL Fibertech Industries

Recentelijk leverde TFT een cobotapplicatie met een uniek wisselsysteem aan VDL Fibertech Industries, een toeleverancier van lichtgewicht (maatwerk) composieten. Deze klantspecifieke totaaloplossing kwam dankzij de goede samenwerking tussen de betrokken partijen tot stand en heeft een belangrijke efficiëncy slag opgeleverd.

Uniek tool wisselsysteem ontworpen door TFT

De opdracht voor TFT was om een innovatieve applicatie te ontwerpen waarmee enerzijds het schuurproces efficiënter kan verlopen en anderzijds een betere output kan worden gerealiseerd. TFT heeft daarom speciaal voor VDL Fibertech Industries een uniek tool wisselsysteem ontworpen. De tools zijn dankzij deze innovatieve oplossing snel om te wisselen in dezelfde cyclus waardoor er tijdens het schuurproces een aanzienlijke tijdsbesparing kan worden gerealiseerd. Feitelijk zijn de handelingen nu beperkt tot de productopnamemal wisselen en vervolgens een ander programma kiezen op de teach pendant. Waar eerst een tijdsbestek van 50 minuten was benodigd, wordt er nu volledig autonoom geschuurd in maximaal 15 minuten.

Innovatieve ideeën

‘Cobench’ oplossing

Om het schuurresultaat te optimaliseren, zijn de engineers van TFT aan de slag gegaan met het ontwerp van een modulaire opspantafel waar de cobot bovenop staat. Deze door TFT benoemde ‘cobench’ bestaat uit een aantal componenten die door TFT zijn geïntegreerd.

  • Een Doosan Cobot met teach pendant en drag- and dropprogrammering
  • Een airbench tafel die geschikt is voor stofafzuiging van metaal, kunststof, steen, hout en laslijmdampen.

De airbench tafel zorgt er tevens voor dat de luchtkwaliteit in de productieomgeving aanzienlijk is verbeterd.

Intensieve samenwerking met perspectief

Inmiddels is de cobotoplossing tot volle tevredenheid van VDL Fibertech Industries operationeel. De prettige samenwerking met alle betrokken partijen resulteerde in een innovatieve oplossing die de klant een stap verder heeft geholpen. Dat heeft een uitstekende ‘voedingsbodem’ opgeleverd om in de toekomst ook voor andere toepassingen binnen de bedrijfsprocessen van VDL Fibertech Industries (zoals bijvoorbeeld lijmen) nieuwe applicaties te ontwikkelen. Uiteraard staat TFT in de startblokken om ook voor die toepassingen een slimme en effectieve oplossing te ontwerpen en te realiseren!

Vragen over dit project

Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier of bel ons via  (+31) 493 44 03 99. Uiteraard verwelkomen wij jou ook met plezier bij ons bedrijf in Asten.  Maak kennis met TFT en ontdek onze werkwijze!

Kennismaken start met een inspirerend gesprek

Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier of bel ons via  (+31) 493 44 03 99. Uiteraard verwelkomen wij jou ook met plezier bij ons bedrijf in Asten.  Maak kennis met TFT en ontdek onze werkwijze!

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken

    Versturen